MEJÄ piirinmestaruuskoe 14.8.-22

28.08.2022

Itä-Suomen mäyräkoirat järjesti Pohjois-Savon MEJÄ piirinmestaruuskokeen Maaningan Petsamossa. Maastot kokeeseen löytyivät yhteistyössä Itä-Suomen spanielikerhon kanssa ja onkin hienoa, että yhteistyö toimii yli roturajojen. Kokeeseen valittiin kuusi koiraa kuluneen kauden tulosten perusteella. Osallistujat edustivat viittä eri rotua ja joukossa oli myös yksi lyhytkarvainen mäyräkoira.

Sunnuntain koepäivä oli aurinkoinen ja lämmin. Vastaavana koetoimitsijana toimi Riikka Kärnä ja sihteerinä Janne Valta. Kokeen ylituomarina toimi Jukka Välitalo Oulusta. Ylituomarin puhuttelun jälkeen arvottiin kullekin koirakolle jälki, tarkastettiin osallistuvilta koirilta mikrosirut ja suoritettiin laukauksensietotesti. Kaikki koirat pääsivät jäljille. Keskuspaikan piha tyhjeni käytännössä kokonaan ja niin alkoi tulosten odottelu maastosta.

Iltapäivällä alkoivat tulla ensimmäiset koirakot takaisin metsästä saunomaan ja syömään. Jälkiruuaksi tarjottiin mansikkakakkua ja sitten päästiinkin jännittämään tuloksia. Pokaalin lisäksi kaikki osallistujat saivat Eläinruokatehdas Lemmikki Oy:n lahjoittaman herkkukassin. Piste erot olivat selkeät ja Pohjois-Savon piirinmestariksi jäljesti Belle Fox Playmaker Zara, jonka omistaa Tuula Taskinen Kuopiosta. Ohjaajana metsässä toimi Juha Holopainen. Zara lähtee edustamaan Pohjois-Savoa MEJÄ:n SM-kokeeseen Pudasjärvelle.

Tulokset

BELLE FOX PLAYMAKER ZARA  VOI1/48
BELLE FOX TWINNIE THE POOH VOI1/45
BIEHKAN RIPRAP VOI1/41 
KARVAHAALARIN IF I HAD YOU VOI1/40
STANDARD-BEARER ATLANTIS VOI1/40
TUJAKAN JIM MORRISON VOI0